Kako odabrati prolećni bidermajer? Pogledajte iskustva!


U moru, okeanu primera i prelepog cveća, kako odabrati idealan bidermajer? 

Ukoliko još uvek ne znate kako da odaberete svoj, pogledajte kako su ove devojke, uz našu pomoć, došle do svog, idealnog, bidermajera!

1. NESTVARAN 

bridal bouquet peonies

Naš najtraženiji, a bez lažne skromnosti, bidermajer sa najvećim brojem kopija, je bidermajer koga smo nazvale NESTVARAN. Bidermajer skoro ceo od božura, za nas najvažnijeg prolećnog cveta!

Anka, naša predivna mlada koja je nosila ovaj bidermajer, imala je samo jedan zahtev: da buket bude sav i samo od božura. Kada je zahtev takav, imajte na umu da je ovo moguće samo u sezoni božura, što je Maj mesec! To je još jedna fusnota koja ovaj bidermajer čini izuzetkom među mnogim bidermajerima.

peonies bridal bouquet

Mi smo dodale malo šmeka kroz pupoljke lizijantusa, koji izviruju između savršenih poluotvorenih lopti božura, i astilbu.  Takođe, bilo je potrebno kombiovati mnoooogo različitih božura u različitim stadijumima otvaranja. 

Pre nego što predjemo na predlog broj 2, moramo pomenuti osobu koja je ovekovečila ovaj bidermajer, i mnoge druge naše kreacije i često se pitamo, šta bi mi bile bez naše Dragane, u ovom svetu poznatije kao Ptičica! Beskrajno joj hvala!!!

 2. Sledeći predlog prolećnog bidermajera, odiše prolećnom svežinom i bojama proleća a cvetna zvezda u njemu je Đul! To su ove prelepe belo-zelene loptaste cvasti:)

Marija je želela da se koriste prolećne vrste cveća, sa uočljivim elementima žute boje, jer su se mladenci vozili u žutom svadbomobil-u :) Pored nezaobilaznih božura i fantastičnog djula, kao žuti detalj, koristile smo cvetiće Ranunkulusa odn ljutića, domaćeg, koji se, kao takav, može naci samo početkom maja.

bridal bouquet spring

Poljsku notu buketu daju razne travčice, takođe vesnici majskih buketa. Kao dokaz prepoznatljivosti i jedinstvenosti naših bidermajera, Jovana Tomašević kada je slikala ovo venčanje rekla je: ,,A, Mušmule su pravile bidermajer ! ".

3. Nezaobilazan cvet u prolećnoj dekoraciji je Jorgovan. Njegova bogata i mirisna cvast, postoji u bojama od bele, preko žute, roze i više nijansi ljubičaste. Za bidermajer dovoljno bi bilo i složiti mnoštvo grana jorgovana, ali mi volimo da kombinujemo najrazličitije cveće. Frezije, pa naravno! I predivan detalj, vesnik proleća - cvetovi jabuke!

najlepsi prolecni bidermajer

Mlada koja nosi bidermajer sa svim ovim mirisnim cvetovima, nema potrebe da stavlja parfem! Da bi akcentovali eleganciju haljine, da ne bude isuviše poljski buket, dodajemo ruže, karanfil. Kako Vam se čini ova kombinacija za predstojeću, prolećnu sezonu?

 

4. Jarke boje apsolutno preporučujemo za prolećno venčanje.  Obično su za smelije, devojke ali ove boje umeju da oslikaju i nežnost.

U ovom buketu zvezda je domaći, Kosovski božur, Turski karanfil, naravno, lokalno proizvedene i predivne ranunkule.  I Zekine uši-iz naše bašte! Jedini stranac u ovom buketu je Amarilis, kao zvezda u koralnoj boji!

prolecni bidermajer

Dakle, ako volite jarke boje, a malo se plašite kako će se uklopiti uz venčanicu, slobodno nam prepustite odabir i poslučajte naš savet.  Ovako jarke boje su odlične na fotografijama, ističu se predivno na haljini svetlih tonova. Mada, Dragana je fotkala na betonu, ali verujte nam na reč.

5. Još jedan predlog bidermajera u smelim bojama. Po obliku drugačiji od već opisanih bidermajera, ovaj je nastao bez konsultacije sa ,,mladom" .Poznata nam je bila samo haljina Predraga Đuknića. Pravljen za model, za photo session na foto radionici Danila i Sharon, sa prolećnim vrstama i vlatima Pampas trave.

Papmas trava u bidermajeru je simbol pejzažnog uređenja Mokrin Hous-a,  jer zašto komlikovati, kada je uvek najlepši bidermajer sa biljkama iz dvorišta! Bidermajer ima divnu kombinaciju boja gde dominiraju lila boja (jorgovan) i svetlo narandžasta (amarilis). Ne toliko standardne i ne toliko tražene boje, baš zato upotrebljene. Da Vas podstaknu, da se oslobodite, i da Vam približimo cveće u boji! Učesnica radionice, Kristina Josić, zaslužna za ove divne fotografije!

 Nadamo se da Vam se dopadaju naši predlozi za nastupajuću sezonu proleće 2018. Rado ćemo Vam pomoći u odabiru Vašeg jedinstvenog bidermajera. 

Za više informacija pogledajte stranicu Bidermajeri! 

 

 


Ostavite komentar


Molimo vas, imajte u vidu da komentari moraju biti pregledani pre objavljivanja



Back to the top