O nama


Studio Mušmula  osnovale su i vode Radmila i Marija, poznatije kao  Coka i Maja, inženjeri pejzažne arhitekture, žene, majke, prijateljice i saborci. 

Obe odrasle u skladu sa prirodom, upoznale smo se na Šumarskom fakultetu i odmah postale nerazdvojne iako smo po prirodi veoma različite. Po završetku studija slučajno ulazimo u svet cvetnog dizajna i shvatamo da je to ono što zauvek želimo da radimo.  

studio musmula

Najviše se bavimo dekoracijom venčanja i cvetnim dizajnom u enterijeru. Posvećene smo prolanaženju i korišćenju retkih biljaka u svom dizajnu a inspiracija su nam lokalno proizvedene biljke od kojih mnoge i same gajimo.

Pored svežeg cveća bavimo se sakupljanjem i sušenjem biljaka od kojih izrađujemo aranžmane od suvog cveća i instalacije idealne za trajnu dekoraciju u različitim prostorima. 

U svom dizajnu težimo održivom pristupu, zalažemo se za organski  proizvedene biljke i posvećene smo korišćenju biljaka po sezonama, iz lokalnog uzgoja. 

Ovim načinom rada prenosimo prirodu u svoj dizajn što je donekle cilj našeg rada - da korisnicima omogućimo da umesu prirodu u svoj dom i da ona postane deo njihove svakodnevice, u vremenu kada se ljudi od prirode sve više  udaljavaju. Smatramo da je naša obaveza da edukujemo ljude o značaju održivog cvećarstva , lokalnog proizvedenog cveća i korišćenja sezonskih biljaka. 

Trudimo se da postane opšte poznato da je cveće proizvedeno u Srbiji daleko vrednije od uvoznog cveća, prvenstveno zbog negativnog uticaja na životnu sredinu, povoljnog uticaja na domaću privredu i lepše samim tim što je svežije i prirodnije. 

Drvo Mušmule, njen cvet i plod kao i karakterističan naziv po nama simbolizuje našu filozofiju i upravo stoga se naš studio tako zove. 

Studio Mušmula se nalazi na dve lokacije - studio gde nas možete videti i upoznati u Hercega Stjepana na Dorćolu i naša radionica u Djuke Dinić na Zvezdari. Pored toga postoji naša mala farma božura u Guncatima kod Barajeva gde naša magija stupa na snagu skrivena u Lipovačkoj šumi.  

Priroda je naša inpiracija i u svom radu težimo njenom savršenstvu. I imamo jedno i jasno pravilo: cveće je dovoljno dobro samo ako nas dovodi do suza, radosnica, naravno! :)

 

 


Back to the top